2012. január 10., kedd

médialejátszó+felvevő hálózati 500Gb Emtec - Jelenlegi ára: 20 000 Ft


Kategória
Media Player- felvevő
Formátumok
AVI - VOB - ISO - MKV - MOV - MP4 - MPG/TS - WMV - DAT - IFO - RM - RMVB, MP3 - WMA - OGG - WAV - FLAC, HD JPEG - JPG - BMP
Nas, felvétel, hálózati lejátszás, HD felbontás
Csatlakozók
2X USB, HDMI, LAN, WLAN, antenna bemenet, AV be-kimenet
Fényes, kétszínű, érdekes vágású háza fektetve és állítva is rendszerbe állítható. Elejére, a bekapcsolóval átellenes oldalra egy kis kijelzőt is tettek. Sok haszna ugyan nincs egy olyan készüléknél, amit a tévé alá tesznek és távirányítóval kezelnek, de legalább mutatós.
Hátulról is elég komoly berendezés látszatát kelti az S800. Alaposan telerakták csatlakozókkal, sőt még egy kis ventilátora is van a jobb felső sarokban. Alatta két normál USB, illetve egy úgynevezett uplink USB csatlakozó sorakozik. Utóbbira nem külső tárakat, hanem számítógépet köthetünk, ez a leggyorsabb módja az S800-ba szerelhető merevlemez megtöltésének. Persze erre használhatjuk az Ethernet hálózatot is, vagy akár tehetünk Wi-Fi modult az egyik USB-be.
Képet és hangot többféleképpen vezethetünk ki az S800-ból. Képhez van kompozit és komponens, hanghoz kétcsatornás analóg és kétféle digitális aljzat, illetve mindkettő átviteléhez SCART és HDMI 1. 3 csatlakozó. Emellett kapunk még egy antennacsatlakozót, am mögött dupla, analóg és digitális tuner áll. Nem csak lejátszani, hanem felvenni is tud az S800, mégpedig nem csak a tévétunerből, hanem kompozit kép és sztereó hangbemenetéről is. Szóval itt már egy nagyon okos, szinte mindent mindennel kezelni képes eszközről van szó.
Korábban említettük már, hogy az EMTEC Movie Cube-ba merevlemez szerelhető, abból is 3, 5 hüvelykes, SATA csatlakozós. A művelet rém egyszerű: először egy könnyed mozdulattal el kell távolítani a dobozka egyik oldalát, utána hasonlóan egyszerűen levehetünk még egy fémlemezt, hogy a merevlemezt a mellékelt csavarokra támasztva a helyére csúsztathassuk. Ez a kivitel sokkal elegánsabb 
Nem csak megjelenése, hanem körítése is mutatja, hogy az S800 egy elég komoly mozidoboz. Rengetegféle kábelt kapunk hozzá, igaz,
Ahogyan külsőre, úgy menürendszerben is lényegesen komolyabb gépnek bizonyult az EMTEC Movie Cube S800. Itt egy nyolc pontból álló, grafikus főmenü tárult elénk, amibe a beállítási rész már bele sem fért, azt csak a távirányító megfelelő gombjával lehet előhívni, ami nem is baj.
Beljebb navigálva azonnal rájöttünk arra, amit a doboz szétszerelése miatt nem tudtunk kideríteni: az S800 belsejében Realtek chip dolgozik. A márkától megszokott, nem túl látványos, de hatékony kezelőfelülettel találtuk magunkat szemben. A többi lejátszónál megismert hang, kép, hálózat, rendszer beállítások menüben semmi újat nem találtunk, de a vegyes csomagban volt egy információs lap a rendelkezésre álló tárterületről. Ez jelen esetben különösen hasznos lesz, mert mindkét tunerről és bemenetéről is tud felvenni a masina. A rögzítési módok a szokásos realtekesek. Analógban a maximálisnál eggyel alacsonyabb minőségi szint már bőven elég a tévéadás vagy standard felbontású anyagok tárolásához, a digitális tunernél meg csak a beérkező adatfolyamot menthetjük el.
Tesztpéldányunk előtelepített, 750 GB-os merevlemezzel érkezett, amit gyárilag megformáztak. Igény szerint ezt újra megtehetjük. Négyféle területet adhatunk meg: az első az időcsúsztatás (timeshift) területe, a második a felvételi partíció, a harmadikra FAT32, a negyedikre pedig NTFS formátumban menthetjük adatainkat külső tárolóról, hálózatról vagy internetről.
A lejátszási rész bemutatására fölösleges szót pazarolni. Temérdekszer láthattuk már a funkcióban, színben és elrendezésben csak minimálisan változó Realtek felületet. Azért a nagy hasonlóság, mert egyelőre mindenki Realtek fejlesztőfelületében lévő sablont használja menürendszere felépítésére. A közeljövőben várható az Asus O! Play HD2 doboza, melyhez a realtekes helyett saját felületet szabott a gyártó. Az Emtec S800 kapcsán két részletet emelnénk még ki. A hálózati adatmozgatásért felelős NAS funkció nem működött állandóan, csak akkor, ha a hálózati beállításban aktiváltuk. Ilyenkor blokkolta az eszköz többi funkcióját, nem tudtunk vele filmet nézni, de még a bittorrent kliens is megállt. Utóbbi más esetekben szépen tette a dolgát. Szabályozhatóságával is meg voltunk elégedve, bár semmi extrát nem tudott konkurenseihez képest.



Jelenlegi ára: 20 000 Ft

Az aukció vége: 2012-01-21 17:28
. médialejátszó+felvevő hálózati 500Gb Emtec - Jelenlegi ára: 20 000 Ft

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése